Δωρεάν μεταφορικά & αντικαταβολή για παραγγελίες άνω των 15€!

ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ

Βιβλία που σας μεγαλώνουν!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΞΥ

Βιβλία που σας σημαδεύουν…

FLORAL BOOKS

Βιβλία που σας συντροφεύουν!

BRAINFOOD

ΘΕΜΑ

Νέα σειρά “Επίλεκτα” – Οξύ

Μικρά βιβλία – Μεγάλες σκέψεις

 

Δυτική σκέψη και ανατολική φιλοσοφίαφλεγματική χιουμοριστική γραφή και δοκίμιαποίηση και η λεγόμενη «μικρή πεζογραφία» – κείμενα όλα που σφράγισαν την εποχή τους.

  • Επιβλητικό μέσα στην απλότητα και τη συντομία του, το Αν του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1910 και δεκαετίες αργότερα, το 1995, αναδείχτηκε κατόπιν ψηφοφορίας ως το πιο αγαπημένο ποίημα ολόκληρης της βρετανικής λογοτεχνίας.
  • Στην κλασική «μικρή» και άκρως συμβολική ιστορία του Τζακ Λόντον  με τον τίτλο Η φωτιά, ένας ανώνυμος άντρας επιχειρεί να διασχίσει τα δάση του Καναδά με το θερμόμετρο να δείχνει μείον 60 βαθμούς Κελσίου.  Θα αποδειχθεί τελικά ο άνθρωπος ικανός να δαμάσει την άγρια και αμείλικτη φύση;
  • Ο Μικρομέγας του Βολταίρου  είναι ένας σύντομος μα ανεπανάληπτος διαπλανητικός διάλογος από τον θεμελιωτή του Διαφωτισμού, που ίσως και να επινόησε με αυτό το έργο αυτό που σήμερα αποκαλούμε «επιστημονική φαντασία».
  • Δύο εξαιρετικά δοκίμια από τον σπουδαίο στοχαστή Χένρι Ντέιβιντ Θόρω (ή Θορώ): Το Περπατώντας βασίζεται σε δύο διαλέξεις που έδωσε προς το τέλος της ζωής του (το 1862) και συνοψίζει τις ιδέες του για τη φύση και τον άνθρωπο όπως διαμορφώθηκαν κατά τη μόνιμη παραμονή του στα δάση. Και η Πολιτική ανυπακοή, μια οικουμενικού χαρακτήρα διακήρυξη της ανεξαρτησίας του ατόμου,  που θα εμπνέει για πολλά χρόνια ακόμη όσους επιλέγουν να σκέφτονται και να πράττουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους.
  • Το Βιβλίο του τσαγιού του Κακούζο Οκάκουρα μεταφέρει εδώ και πάνω από έναν αιώνα την ανεξάντλητη κουλτούρα της Ασίας στη Δύση.
  • Οι τεμπέλικες σκέψεις ενός τεμπέλη, του Τζέρομ Κλάπκα Τζέρομ μια μνημειώδης πραγματεία για όλα τα μεγάλα ζητήματα της ζωής (από τον έρωτα και την τεμπελιά μέχρι τις αφραγκίες και τα επιπλωμένα διαμερίσματα), από τον «πρέσβη» του βρετανικού χιούμορ.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του Δ. Δουλγερίδη, εφημ. Τα Νέα εδώ

Brainfood News

Εισαγωγικό σημείωμα – ALL ABOUT HISTORY #22

του Χρυσόστομου Μπομπαρίδη, Ιστορικού – Τμήμα Αρχαίας Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Σιένας Εισαγωγικό σημείωμα – ALL ABOUT HISTORY #22 Στο πρώτο φθινοπωρινό τεύχος του ALL ABOUT HISTORY #22 οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πρόσωπα και κόσμους που δεν τους είναι οικείοι. Ο πρώτος τσάρος της Ρωσίας, ο διαβόητος Ιβάν Δ΄ ο Τρομερός, είναι το κεντρικό πρόσωπο του τεύχους. Μέσα από τις σελίδες του περιοδικού ταξιδεύουμε στις περιπέτειες του βίου του, από την τραυματική παιδική…

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ – ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

Θανατηφόροι σύντροφοι. Πώς τα μικρόβια διαμόρφωσαν την ιστορία μας ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ. Αν και οι άνθρωποι ως είδος έχουμε να περηφανευόμαστε για μια σειρά επιτευγμάτων στη διάρκεια της ιστορίας μας, η ομαλή συμβίωση με το περιβάλλον και τους συγκατοίκους μας στον πλανήτη σίγουρα δεν είναι ένα από αυτά. Η λίστα με τα είδη που έχουν εξαφανιστεί είναι ήδη μακροσκελής, και μεγαλώνει κάθε μέρα. Αλλά σε πείσμα κάθε αντιξοότητας, κάποιοι μικροσκοπικοί σύντροφοι είναι μαζί μας από την…

“Καλωσήρθατε στα σύνορα”

της Κάπκα Κασάμποβα, συγγραφέα του ΣΥΝΟΡΑ. Ανθρώπινες ιστορίες από την άκρη των Βαλκανίων “Καλωσήρθατε στα σύνορα.” Τα σύνορα είναι πως όλοι οι απαγορευτικοί «φράχτες» που χτίζει ο άνθρωπος καταλήγουν στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Ακόμη κι αυτοί που δίνουν την αίσθηση ότι θα μείνουν για πάντα, όπως το σιδηρούν παραπέτασμα. Ακόμη κι αυτοί που χωρίζουν τους γείτονες. Ωστόσο, η παράξενη αίσθηση των συνόρων παραμένει. Ένας ανεπαίσθητος ψίθυρος που λέει πως το μέλλον είναι κενό και πως…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δωρεάν Μεταφορικά & Αντικαταβολή

για όλες τις παραγγελίες εντός Ελλάδος άνω των 15€

Μείνετε ενημερωμένοι για τα Νέα & τις Προσφορές μας

Ακολουθήστε την Brainfood!