Οι “Μικρές κυρίες” με 6 υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ 24 Ιανουαρίου, 2020 – Κατηγορία: Books, Κινηματογράφος

Στα 92α Όσκαρ οι Μικρές Κυρίες σε σκηνοθεσία της Greta Gerwig διακρίνονται με 6 υποψηφιότητες (Καλύτερης ταινίας, διασκευασμένου σεναρίου, α’ γυναικείου ρόλου για την Saoirse Ronan, β’ γυναικείου για την Florence Pugh, κοστουμιών και μουσικής για τον Alexandre Desplat).

H ιστορία της οικογένειας Μαρτς – τέσσερα νεαρά κορίτσια η Μεγκ, η Μπεθ, η Τζο και η Έιμι, η καθεμία από τις οποίες είναι αποφασισμένη να ζήσει την ζωή της όπως θέλει – παραμένει διαχρονική. Εκτός από τις Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh και Eliza Scanlen στους ρόλους των κοριτσιών, το υπέρλαμπρο καστ συμπληρώνουν οι Louis Garrel, Timothée Chalamet, Laura Dern, Chris Cooper και Meryl Streep.

Η πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές αίθουσες αναμένεται στις 6 Φεβρουαρίου 2020. Η τελετή των Όσκαρ θα γίνει τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) της 10ης Φεβρουαρίου 2020 στο Dolby Theater.

Λουίζα Μέι Άλκοτ. Της ζητήθηκε να γράψει ένα μυθιστόρημα για κορίτσια και αρχικά αρνήθηκε, αντιδρώντας περίπου όπως η Τζο, το αγοροκόριτσο του βιβλίου. Τα χρέη της οικογένειας, όμως, την ανάγκασαν να αλλάξει γνώμη. Έτσι, το 1868 γράφτηκαν οι πολύ γνωστές πλέον Μικρές Κυρίες, έργο εμπνευσμένο από τη ζωή της, που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του. Η επιτυχία τους ήταν τόσο μεγάλη και τόσο άμεση, ώστε την επόμενη χρονιά η Άλκοτ έγραψε στο ημερολόγιό της: «Δόξα τω Θεώ. Εξόφλησα όλα μας τα χρέη και έχουμε πια αρκετά για να ζούμε καλά… Τώρα μπορώ να πεθάνω ήσυχη».

Το βιβλίο κυκλοφορεί στη σειρά εφηβικής λογοτεχνίας των εκδόσεων Φουρφούρι. Αγόρασέ το εδώ