Προσφορά!

ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Σούζαν Τζορτζ

ΟΞΥ

, ,

2.50 

Άμεση παραλαβή / Παράδοση 2-4 ημέρες
Product ID: 1723 ISBN: 978960436255-4

ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
O διαρκής αγώνας για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών

Εισαγωγή: Χρήστος Α. Φραγκονικολόπουλος
Σειρά ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

Ποια Ευρώπη θέλουμε; Για τι πρέπει να αγωνιστούμε; Η Susan George απαντά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί και οφείλει να διαμορφώσει μια βιώσιμη εναλλακτική στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, ένα διαφορετικό μοντέλο πολιτισμού, ένα διαφορετικό κοινωνικό μοντέλο.

Αυτό που ουσιαστικά απασχολεί και εδώ, είναι το περίφημο έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη θέληση των κοινωνιών. Το στοίχημα παραμένει η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δημόσιου χώρου, ώστε οι πολίτες να βρίσκονται πραγματικά πιο κοντά στη λήψη των αποφάσεων.
Το βιβλίο γράφτηκε προτού τεθεί σε ισχύ η Συνθήκη της Λισαβόνας, και ουσιαστικά είναι μια φωνή αγωνίας και προβληματισμού, αλλά και αισιοδοξίας και μαχητικότητας.

«Μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή», προβλέπει και εύχεται η συγγραφέας στο τέλος του βιβλίου. Ο αγώνας για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών είναι διαρκής, και η υιοθέτηση της Συνθήκης από όλα τα κράτη-μέλη μπορεί από χαμένη ευκαιρία να μετατραπεί σε εφαλτήριο για την ισχυροποίησή του.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

ISBN

978960436255-4

ΗΜ/ΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

1/18/2010

ΣΕΛΙΔΕΣ

272

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

14×21

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *