Εξαντλημένο

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΣΙΡΜΕΡ

Eric Ambler

ΟΞΥ

,

9.50  8.55 

Εξαντλημένο

Product ID: 1743 ISBN: 978-960-87783-3-7

Δεν ήταν δα και ο καλύτερος τρόπος για ν’ αρχίσει κανείς την καριέρα του σε ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο. Ο Τζωρτζ Κάρυ, πρώην πιλότος βομβαρδιστικών κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και νεόκοπος δικηγόρος, βρίσκεται επιφορτισμένος με το ευτελές καθήκον να εξετάσει τους τόνους των εγγράφων που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από την υπόθεση Σνάιντερ-Τζόνσον, ώστε να επιβεβαιώσει απλώς ότι οι ανώτεροί του δεν είχαν παραβλέψει τίποτε. Ωστόσο, από ένα καπρίτσιο της τύχης, ο Κάρυ ανακαλύπτει όντως κάτι σημαντικό, θαμμένο ανάμεσα σε χιλιάδες αδιέξοδες ενδείξεις και κίβδηλους ισχυρισμούς, μια ένδειξη που μετατρέπει μια συνηθισμένη υπόθεση αναζήτησης ενός χαμένου κληρονόμου σε μια απρόσμενη περιπέτεια.
Αυτό που ανακαλύπτει είναι ένα νήμα που συνδέει έναν λιποτάκτη του ηττημένου στρατού του Ναπολέοντα με έναν αντάρτη στη μεταπολεμική Ελλάδα· ο ίδιος ο Κάρυ οδηγείται σε μια αναζήτηση η οποία ξεκινά από την ερειπωμένη Γερμανία και καταλήγει στη Μακεδονία του ’50, όπου είναι ακόμη νωπά τα σημάδια του εμφυλίου. Στα βουνά πάνω από τη Φλώρινα, η ίδια του η επιβίωση θα εξαρτηθεί περισσότερο από αυτά που έμαθε στο στρατό παρά απ’ όσα έμαθε στη Νομική.

Το βιβλίο συνοδεύεται από επίμετρο που αναφέρεται στα ιστορικά στοιχεία σχετικά με την Ελλάδα της περιόδου, καθώς και βιογραφικό του Eric Ambler.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

The Schirmer Inheritance

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

ISBN

978-960-87783-3-7

ΗΜ/ΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

10/18/2005

ΣΕΛΙΔΕΣ

288

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

12.7×20.5

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΣΙΡΜΕΡ”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *