Προσφορά!

Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ

Emmanuel De Waresquiel

ΟΞΥ

, ,

15.00 

Άμεση παραλαβή / Παράδοση 2-4 ημέρες
Product ID: 647 ISBN: 960-8255-64-3

Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ

Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ, o 20ος, τόλμησε όλων των ειδών τις ανατροπές, σε όλα τα πεδία: στην τέχνη, στη ζωή, στην κοινωνία, στην πολιτική οργάνωση. Όλη η ιστορία του 20ου αιώνα επιβεβαιώνει την ποικιλομορφία των εξεγέρσεων και των επακόλουθων ανατροπών: βίαιες και ειρηνικές, ατομικές και συλλογικές, ουμανιστικές ή μηδενιστικές.

Ο Αιώνας των Ανατροπών, ως απαραίτητο βοήθημα στην προσπάθεια κατανόησης της εποχής μας, φωτίζει τα γεγονότα, τα ρεύματα και τα κινήματα, τα πρόσωπα και τους τόπους που τη σφυρηλάτησαν. Αυτό το λεξικό, με τη μορφή ενός χρονικά μετατοπισμένου απολογισμού του 20ου αιώνα, δεν είναι μόνο μια εκ νέου ανακάλυψη της εποχής μας.

Είναι μια συλλογική και συνθετική εργασία, καθώς έχει γραφτεί από ιστορικούς, φιλοσόφους, μυθιστοριογράφους και δοκιμιογράφους με ευαισθησίες ενίοτε ριζικά διαφορετικές και αντλεί τον πλούτο του από τις πολυποίκιλες μεροληπτικές κρίσεις τους. Το υλικό καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τον Πικάσο μέχρι τους Beatles και από την Greenpeace μέχρι το Μάη του ’68.

Τα περίπου 500 λήμματα, γραμμένα από 150 και πλέον συγγραφείς, κατανέμονται ανάλογα με το περιεχόμενό τους σε πέντε ενότητες: – θέματα – κινήματα – βιογραφίες – τίτλοι έργων – τοποθεσίες και αντικείμενα. Το σύνολο είναι δομημένο πάνω στις σχέσεις των εννοιολογικών λημμάτων (που αποτελούν το σκελετό του βιβλίου) με τους «δορυφόρους» τους, τις βιογραφίες, τα κινήματα, τους τίτλους, τις τοποθεσίες και τα αντικείμενα. Επίσης, δίπλα σε κάποια λήμματα, υπάρχουν ορισμένες σελίδες, που είναι αφιερωμένες σε θέματα που συμπληρώνουν τα λήμματα.

Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ

Από την εποχή των ιστορικών «αβανγκάρντ» μέχρι τις ημέρες μας, από τους πρωτοπόρους των αρχών του αιώνα μέχρι τον Νέλσον Μαντέλα, διαπιστώνουμε ότι το να «κάνεις κάτι» σημαίνει και ότι θέλεις «να διευρύνεις τα όρια του εφικτού».

Η πολυτελής έκδοση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας. Βιογραφικό Ο επιμελητής Emmanuel De Waresquiel γεννήθηκε το 1957. Σπούδασε στην École normal superieure και είναι Διδάκτωρ Ιστορίας. Έχουν εκδοθεί πολλές μελέτες του για τον 19ο αιώνα και επίσης έχει έτοιμάσει μια βιογραφία του Ταλλεϋράνδου για τις εκδόσεις Fayard. Το τελευταίο βιβλίο του είναι η Ιστορία της Παλινόρθωσης (1814-1830), η γέννηση της σύγχρονης Γαλλίας (Perrin, 1996). Είναι επιμελητής πολλών ανθολογιών δοκιμίων που αναφέρονται στις επιστήμες του ανθρώπου και σήμερα συνεργάζεται με αρκετούς εκδοτικούς οίκους, μεταξύ των οποίων και ο Larousse.

Ως πανεπιστημιακός, διδάσκει στην École pratique des hautes etude και μελετά το θέμα των σχέσεων ανάμεσα στην εικόνα και τον πολιτικό διάλογο κατά το 19ο αιώνα. Έχουν εκδοθεί πολλές ποιητικές συλλογές του, η πιο πρόσφατη από τις εκδόσεις Cherche-Midi.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Le Siecle Rebelle

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ISBN

960-8255-64-3

ΗΜ/ΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

1/1/2004

ΣΕΛΙΔΕΣ

680

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

19.5 x 28

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…