ΩΚΕΑΝΟΣ ΤΟΥ ΗΧΟΥ
David Toop

,

15.90  14.31 

Product ID: 1400 Κατηγορίες: , Ετικέτες: , ,

Εισαγωγή: Σπήλιος Λαμπρόπουλος

Ένα πρωτοποριακό βιβλίο, που άλλαξε τον τρόπο αντίληψης της σύγχρονης μουσικής

 Το βιβλίο αντιλαμβάνεται τον ήχο ως ωκεανό και τον ωκεανό ως αμέτρητους ήχους· και προσκαλεί σε κολύμπι όσους αυτή η Γη τους φαίνεται πληκτική. – Avopolis.gr

Ο Ωκεανός του ήχου είναι ένα βιβλίο ορόσημο για τη μουσική βιβλιογραφία. Αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι του, ξεκινώντας από το Παρίσι του 1889, όταν ο Claude Debussy πρωτάκουσε τις πεντατονικές κλίμακες της παραδοσιακής μουσικής της Ινδονησίας. Η πρώτη σελίδα στην ιστορία της ανάπτυξης αυτής της αιθέριας κουλτούρας, που επηρέασε έκτοτε τους μεγαλύτερους σύγχρονους συνθέτες, αλλά και τα άγρια παιδιά της techno, είχε μόλις γραφτεί.

 Μια αντιπροσωπευτική «ιστορία»  της μουσικής του 20ού αιώνα. Μέσα από συνεντεύξεις επιδραστικών μουσικών όπως ο Brian Eno, ο Lee Perry και ο Sun Ra, ο Bill Laswell, ο Ryuichi Sakamoto και οι Kraftwerk (καλλιτεχνών που διαφέρουν τόσο μεταξύ τους όσο και από το «κυρίαρχο» ρεύμα) ο David Toop εξυφαίνει έναν μαγευτικό ιστό αφηγήσεων γύρω από τον «οργανωμένο» ήχο και το soundtrack ενός Τέταρτου Κόσμου που εκτείνεται από το Τόκιο ως το Μαρακές, από το Λονδίνο ως τον Αμαζόνιο και από την Ιάβα ως τη Νέα Υόρκη.

Ο David Toop είναι ένας από τους πιο σημαντικούς θεωρητικούς της μουσικής του 20ού αιώνα. Είναι μουσικός, συγγραφέας, δημοσιογράφος και καθηγητής αυτοσχεδιασμού ήχου στο London College of Communication. Έχει εργαστεί ως μουσικός συντάκτης για τα Face, Wired καιTimes.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Ocean of Sound

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ISBN

978-960-7614-33-9

ΣΕΛΙΔΕΣ

336

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

14 X 21

1 κριτική για ΩΚΕΑΝΟΣ ΤΟΥ ΗΧΟΥ

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “ΩΚΕΑΝΟΣ ΤΟΥ ΗΧΟΥ”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *