ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: ΓΙΑΤΙ Η 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Παναγής Παναγιωτόπουλος

ΟΞΥ

, ,

13.41 

Άμεση παραλαβή / Παράδοση 2-4 ημέρες
Product ID: 29552 ISBN: 9789604368235

Το Γεγονός Γιατί η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε τον κόσμο

11η Σεπτεμβρίου… 20 χρόνια μετά

Με μεγάλη χαρά, οι Εκδόσεις Οξύ παρουσιάζουν το έργο του Παναγή Παναγιωτόπουλου «Το Γεγονός. Γιατί η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε τον κόσμο». 20 χρόνια μετά τη στιγμή που έθεσε τον κόσμο σε νέα εποχή, τα ερωτήματα που θέτει ο συγγραφέας, η ριζοσπαστική του προσέγγιση και η ψύχραιμή του ματιά –παρόλο που το βιβλίο ολοκληρώθηκε λίγους μόλις μήνες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα- δείχνουν τόσο επίκαιρα και καλοζυγισμένα, ώστε παρέχουν τα απαραίτητα εχέγγυα που οδήγησαν στην επανέκδοση του παρόντος πονήματος. Αυτή τη φορά με επίμετρο του καθηγητή του Α.Π.Θ. Νικόλα Σεβαστάκη.

——————————————

Καθώς κυλούσε ο χρόνος μιας ανέμελης παγκοσμιοποίησης και καλλιεργούσαμε την εντύπωση ότι οι θεωρίες περί τέλους της Ιστορίας είχαν αρχίσει να δικαιώνονται και εντέλει ότι θα πλέαμε σε απέραντα πελάγη καταναλωτικού ευδαιμονισμού, μια κινηματογραφικού τύπου τρομοκρατική ενέργεια ήρθε να ανατρέψει τα πάντα.

Η αμερικανική υπερδύναμη, η κοσμοπολιτική μητρόπολη της Νέας Υόρκης και το Πεντάγωνο  χτυπήθηκαν εντυπωσιακά και αποφασιστικά. Επλήγησαν σε ζωντανή μετάδοση, παράγοντας αυτό το τόσο καινοφανές όσο και παράδοξα οικείο ιστορικό Γεγονός.

Αυτήν ακριβώς την ιστορική στιγμή καθώς και το πολιτισμικό της ασυνείδητο –αλλά και τις μελλοντικές της εκβολές- μελετάει αυτό το βιβλίο. Μέσα από την κινητοποίηση κοινωνιολογικών, πολιτικών και πολιτισμικών εργαλείων φωτίζονται αυτές τις διαδικασίες όπως εγκαινιάστηκαν την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Σε αυτή την προσπάθεια κατανόησης του απειλητικού κόσμου που σχηματοποιήθηκε με την παγκόσμια οικονομική κρίση, την καταστροφική επέλαση της κλιματικής αλλαγής και κορυφώνεται τώρα με την επίμονη πανδημία της COVID-19 εντάσσεται και το επίμετρο του Νικόλα Σεβαστάκη ο οποίος, από τη σκοπιά της πολιτικής φιλοσοφίας, ολοκληρώνει αυτή την παρούσα έκδοση.

Το Γεγονός Γιατί η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε τον κόσμο

 

Βιογραφία συγγραφέα:

Ο Παναγής Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε το 1971 στο Παρίσι. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κοινωνιολογία στην École des hautes études en sciences sociales με τον Michel Wierviorka και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Paris X-Nanterre με τον Etienne Balibar. Υπηρέτησε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και δίδαξε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Από το 2006 διδάσκει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο οποίο είναι Αναπληρωτής Καθηγητής με αντικείμενο την Κοινωνιολογία και διευθυντής του Τομέα Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας .

Έχει ασχοληθεί με την κοινωνιολογία του εγκλεισμού των Ελλήνων κομμουνιστών και την μνήμη των θυμάτων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης-αφανισμού, με την ηθική των κομμουνιστικών κομμάτων, τη φαινομενολογία και την κοινωνιολογία  της τρομοκρατίας και της πολιτικής βίας, τη δυναμική του κοινωνικού και πολιτισμικού εκσυγχρονισμού στη Μεταπολιτευτική περίοδο καθώς και τις εμπειρίες διαχείρισης των τεχνολογικών καταστροφών στην Ελλάδα το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Έχει δημοσιεύσει μεταξύ άλλων τα βιβλία: Το Γεγονός. Βαναυσότητα πόλεμος και πολιτική μετά την 11η Σεπτεμβρίου (επανεκδίδεται από τις εκδόσεις Οξύ το 2021), Τεχνολογικές καταστροφές και πολιτικές του κινδύνου. Παλινδρομήσεις του κοινωνικού εκσυγχρονισμού  στην Ελλάδα 1947-2000 (εκδόσεις Πόλις) από τις εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφορεί σε συνεπιμέλεια με τον Βασίλη Βαμβακά το συλλογικό έργο Η Ελλάδα στη δεκαετία του ’80. Κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό λεξικό. Με τον Βασίλη Βαμβακά είχε επίσης επιμεληθεί  την έκθεση «GR80s- Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη». Το 2021 κυκλοφόρησε από τις ίδιες εκδόσεις Επίκεντρο το βιβλίο του Περιπέτειες της μεσαίας τάξης. Κοινωνιολογικές καταγραφές στην Ελλάδα της ύστερης Μεταπολίτευσης.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

14 X 21

ΕΚΔΟΤΗΣ

ISBN

978-960-436-823-5

ΣΕΛΙΔΕΣ

224

ΗΜ/ΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

29/9/2021

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: ΓΙΑΤΙ Η 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *