Το Set On You, το hot ρομαντικό μυθιστόρημα της Amy Lea, θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά τον Σεπτέμβριο από τις εκδόσεις ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ 16 Μαΐου, 2022 – Κατηγορία: Books

Το Set On You είναι το νέο best seller που θα βρεθείς να διαβάζεις για αυτό σε κάθε βιβλιοφιλικό blog εδώ εκμαιεύσαμε μερικές εξομολογήσεις της συγγραφέως του, Amy Lea, όπως φιλοξενούνται στο thatartsyreadergirl.com.

«Κάθε φορά που κάποιος με ρωτάει ποιο είναι το αγαπημένο μου ρομαντικό μοτίβο, η πρώτη μου απάντηση είναι οτιδήποτε ρομαντικό – αγαπώ όλες τις ρομαντικές αφηγήσεις. Αλλά αν κάποιος απειλούσε να με σπρώξει από τον γκρεμό ή να μου απαγόρευε να αγοράζω βιβλία για όλη την αιωνιότητα, θα υποχωρούσα και θα φώναζα ΕΧΘΡΟΙ-ΣΕ ΕΡΑΣΤΕΣ.

Το πρώτο μου παραδοσιακά δημοσιευμένο βιβλίο, SET ON YOU είναι εχθροί προς εραστές. Γιατί; Ειλικρινά, είναι το αγαπημένο μου είδος για να γράφω. Μάλιστα, περνάω δύσκολα ΝΑ ΜΗΝ γράφω εχθρούς που μετατρέπονται σε ερωτευμένους».

Αλλά ας δούμε σύμφωνα με την ίδια τη συγγραφέα τι κάνει το βιβλίο της ξεχωριστό και την απόλυτη επιτυχία αυτή τη στιγμή στο TikTok κι όχι μόνο…

«Όλα καταλήγουν σε μερικά βασικά, ακαταμάχητα συστατικά»:

Πνευματώδες χιούμορ

Κάποιοι πνευματώδεις λεκτικοί διαξιφισμοί με ένα υποκείμενο στρώμα σεξουαλικής έντασης που σιγοβράζει φτιάχνει το κέφι μου, ειδικά όταν έχει τις ρίζες του στην κωμωδία (δεν μπορεί να είναι πολύ κακό). Ζω για τις σκηνές όπου οι χαρακτήρες ψήνονται μοχθηρά ο ένας από τον άλλον στις σούβλες, κυρίως επειδή μαθαίνεις πολλά για έναν άνθρωπο όταν τον σιγοψήνουν. Επιτρέπει στον αναγνώστη μεγαλύτερη εικόνα για το ποιος είναι ο χαρακτήρας, τι τον οδηγεί, τα πιθανά ελαττώματα του και τι μπορεί να χρειαστεί να ξεπεράσει μέχρι το τέλος του βιβλίου.

Στο SET ON YOU, η Crystal και ο Scott πειράζουν ο ένας τον πέρα ​​δώθε στο γυμναστήριο σε πολλές περιπτώσεις. Αυτή το πείραγμα απεικονίζει μια σειρά από βασικά πράγματα για την Crystal στα αρχικά κεφάλαια. Συγκεκριμένα, μαθαίνουμε πόσο παθιασμένη και αφοσιωμένη είναι στη δουλειά της και στους πελάτες της. Αντιλαμβανόμαστε επίσης τον υπαινιγμό ότι μπορεί να μην είναι το κορίτσι με αυτοπεποίθηση που θέλει να δείχνει ότι είναι. Μέσα από τα πειράγματα, μαθαίνουμε επίσης λίγα πράγματα για την ερωτική, αλαζονική, αλλά και μυστικοπαθή προσωπικότητα του Scott, καθώς και για τη στενή σχέση του με την οικογένειά του.

Αργής καύσης ρομάντζο

Ο καθένας έχει προτιμήσεις όσον αφορά τον ρυθμό του ρομαντισμού, αλλά προσωπικά προτιμάω όταν εξελίσσεται αργά. Το δύο βήματα μπρος δύο πίσω πληρωμή φτιάχνουν ένα αίσθημα ηλεκτροπληξίας και έτσι αξίζουν οι εκατοντάδες σελίδες για να φτάσετε εκεί. Πολλές φορές, υπάρχει κάτι που φέρνει τους δύο εχθρούς κοντά εξαρχής. Στο SET ON YOU, η Crystal και ο Scott μοιράζονται ένα γυμναστήριο όπου και οι δύο προπονούνται τακτικά. Επιπλέον, ανακαλύπτουν επίσης ότι οι παππούδες τους γνωρίζονται. Αυτή η οικογενειακή πτυχή κάνει δύο πράγματα – αναγκάζει την εγγύτητα και επίσης αυξάνει τα πισωγυρίσματα όταν πρόκειται για τον κίνδυνο να εμπλακείτε ερωτικά.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η αργή καύση είναι η πρώτη ευκαιρία για τη μετάβαση από το μίσος στην αγάπη. Αυτή η ενότητα είναι συχνά γεμάτη με μικροσκοπικές νύξεις εκκολαπτόμενης έλξης, είτε είναι σωματική είτε συναισθηματική. Μερικές φορές είναι σε μια σύντομη στιγμή κατανόησης, ένα παρατεταμένο βλέμμα, ένα καυτό τυχαίο άγγιγμα ή ένας κοινός εχθρός/εμπόδιο.

Είναι ιδιαίτερα υπέροχο όταν ο ένας ή και οι δύο χαρακτήρες μαστίζονται από άρνηση και εσωτερικές διαμάχες για τα αντικρουόμενα συναισθήματά τους. Η στιγμή που επιτέλους συνειδητοποιούν ή παραδέχονται την αλήθεια στους εαυτούς τους είναι τόσο ικανοποιητική.

Έκρηξη

Το πρώτο φιλί ή η πρώτη αχνιστή σκηνή είναι συνήθως απροσδόκητη, αλλά εξαιρετικά ικανοποιητική. Το αγαπημένο μου είναι όταν υπάρχει μια ελαφριά τραχύτητα και παρατεταμένη ένταση που έρχεται μέσω της σωματικής πράξης, θυμίζοντας μας αυτή τη φωτιά που τροφοδοτεί το πάθος. Συχνά, αυτές οι σκηνές βοηθούν στην οικοδόμηση αυτού του συναισθηματικού δεσμού μεταξύ των χαρακτήρων, επειδή επιτέλους επιτρέπουν ο ένας στον άλλον να δει τον ευάλωτο, γυμνό (κυριολεκτικά) εαυτό τους.

Οι πρώτες εντυπώσεις δεν είναι πάντα σωστές

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για τους εχθρούς προς τους εραστές είναι εκείνη η στιγμή που οι χαρακτήρες συνειδητοποιούν ότι δεν εκτίμησαν ο ένας τον άλλον σωστά. Ότι ο άλλος είναι κάτι παραπάνω από ό,τι φαίνεται. Η ανάπτυξη των χαρακτήρων συχνά απεικονίζεται όμορφα όταν τελικά αναπτύσσουν ενσυναίσθηση και κατανόηση ο ένας για τον άλλον.

Το τέλειο ταίριασμα

Τις περισσότερες φορές, οι δύο χαρακτήρες δεν διαφέρουν πολύ ο ένας από τον άλλο από όσο φαίνεται. Στο SET ON YOU, η Crystal και ο Scott διαπιστώνουν ότι η αρχική τους αντιπάθεια ο ένας για τον άλλον έχει τις ρίζες της σε ομοιότητες, και την απροθυμία να τις παραδεχτούν. Καταλήγουν να έχουν πολλά κοινά, συμπεριλαμβανομένου του ότι είναι τόσο ανταγωνιστικοί όσο και προσανατολισμένοι στην οικογένεια.

Αντίθετα, σε άλλα βιβλία, είναι επίσης συγκινητικό όταν δύο πολικοί αντίθετοι χαρακτήρες συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο με συμπληρωματικούς τρόπους. Η ένωση με τις διαφορές τους μπορεί συχνά να τους κάνει ένα ασταμάτητο ζευγάρι δύναμης. Αυτό το μοτίβο επιτρέπει την ατελείωτη ανάπτυξη χαρακτήρων, η οποία συχνά είναι τόσο ικανοποιητική για τους αναγνώστες.

Σε όλα τα ρομαντικά βιβλία που έχω διαβάσει (και έχω διαβάσει εκατοντάδες), δεν έχω ακόμη συναντήσει δύο βιβλία εχθρούς προς εραστές που δεν βάζουν τις δικές τους μοναδικές ανατροπές στο μοτίβο. Υπάρχουν άπειροι τρόποι να το γυρίσεις ανάποδα, πλάγια και πίσω χωρίς να μοιάζει ξεπερασμένο και υπερβολικό, γι’ αυτό και μου αρέσει τόσο να γράφω γι’ αυτό.

Η υπόθεση

Ένα γυμναστήριο είναι το σκηνικό στη ρομαντική κωμωδία της Amy Lea.

Η fitness influencer Crystal Chen έχτισε την καριέρα της γκρεμίζοντας τα στερεότυπα του γυμναστηρίου και κυρίως αγνοώντας τα τρολ. Μετά τον πρόσφατο χωρισμό της, έχει λίγη αντοχή για τους άντρες, και βρίσκει παρηγοριά στο γυμναστήριο – τον ​​τόπο της δύναμης και της θετικότητάς της.

Ώσπου εμφανίζεται ο πυροσβέστης Scott Ritchie, ο αυτάρεσκος νέος προϊστάμενος του γυμναστηρίου που της κλέβει τακτικά της αγαπημένη της σχάρα για squat. Οι σπινθήρες πετούν καθώς αυτοί οι εξαιρετικά ανταγωνιστικοί εχθροί μάχονται για την κυριαρχία στο γυμναστήριο. Αλλά μετά από μια σειρά κλιμακούμενων διαξιφισμών, το τελευταίο πράγμα που περιμένουν είναι να συναντήσουν ο ένας τον άλλον στο πάρτι αρραβώνων των παππούδων τους.

Ενόψει του γάμου των παππούδων τους, η Crystal ανακαλύπτει ότι υπάρχει μια απαλή καρδιά κάτω από το μυώδες εξωτερικό του Scott. Με κοινά ενδιαφέροντα την οικογένεια, τη φυσική κατάσταση και τις χαλαρές γραμμές παραλαβής, μπορεί απλώς να είχε βρει την αδερφή ψυχή της. Αλλά όταν μια φωτογραφία τους γίνεται viral, άγρια ​​τρολ του Διαδικτύου βάζουν τη σχέση τους στο απόλυτο τεστ δύναμης.

Set On You by Amy Lea

Εκδόθηκε από Berkley Books στις 10 Μαΐου 2022 και από Penguin

Genres: Adult Fiction — Contemporary Romance, Romantic Comedy

Στα ελληνικά θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από την Brainfood Εκδοτική.