Κάτω από τον πορφυρό ουρανό 9 Ιουλίου, 2019 – Κατηγορία: Books

Η αληθινή ιστορία ενός ξεχασμένου ήρωα. Ένας έφηβος κατάσκοπος. Μέσα  στο σκότος του πολέμου, ακολουθώντας τα βήματα της ιστορίας, μια αγάπη ξεδιπλώνεται.

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός ξεχασμένου ήρωα, το Κάτω από τον Πορφυρό Ουρανό είναι μια  επική ιστορία ενός νεαρού άνδρα που επιδεικνύει απίστευτο σθένος και θάρρος, κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο σκοτεινές στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας, στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πίνο δεν θέλει καμία σχέση με τον πόλεμο ή τους Ναζί. Είναι ένας συνηθισμένος Ιταλός έφηβος- έχει εμμονή με τη μουσική, το φαγητό και τα κορίτσια. Όμως οι μέρες αθωότητάς του είναι πια μετρημένες. Όταν το οικογενειακό του σπίτι στο Μιλάνο καταστρέφεται από τις βόμβες των συμμαχικών δυνάμεων, ο Πίνο βοηθάει τους Εβραίους να ξεφύγουν από τις Άλπεις και ερωτεύεται την Άννα, μια όμορφη χήρα, έξι χρόνια μεγαλύτερή του.

Σε μια προσπάθεια να τον προστατεύσουν, οι γονείς του Πίνο τον εξαναγκάζουν να γίνει Γερμανός στρατιώτης – μια κίνηση που νομίζουν ότι θα τον κρατήσει εκτός του πολέμου. Αλλά μετά τον τραυματισμό του προσλαμβάνεται στην ηλικία των δεκαοκτώ ετών ως ο προσωπικός οδηγός του δεξιού χεριού του Αδόλφου Χίτλερ στην Ιταλία, του στρατηγού Χανς Λέιερς, ενός από τους πιο μυστηριώδεις και ισχυρούς διοικητές του Τρίτου Ράιχ.

Έχοντας την ευκαιρία να κατασκοπεύσει τους Συμμάχους στο εσωτερικό της Γερμανικής Υψηλής Διοίκησης, ο Πίνο υπομένει τις φρίκες του πολέμου και της ναζιστικής κατοχής, αγωνιζόμενος μυστικά, με ένα θάρρος που πυροδοτείται από την αγάπη του για την Άννα και τη ζωή που ονειρεύεται να μοιραστεί μαζί της στο μέλλον.

 

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαρκ Σάλιβαν, μιλάει για το βιβλίο του Κάτω από τον Πορφυρό Ουρανό