33⅓ – Η σειρά επίτομων «βιογραφιών» δίσκων που σημάδεψαν την ποπ κουλτούρα από τις εκδόσεις Οξύ! 13 Μαΐου, 2021 – Κατηγορία: Books

33⅓

Με χαρά ανακοινώνουμε πως οι εκδόσεις Οξύ απέκτησαν τα δικαιώματα έκδοσης στα ελληνικά της θρυλικής πλέον σειράς επίτομων «βιογραφιών» δίσκων από την σειρά academic του εκδοτικού οίκου Bloomsbury, 33⅓!

Οι πρώτοι τίτλοι θα παραδοθούν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό διά των βιβλιοπωλείων όλης της χώρας στις αρχές του 2022, διαθέτοντας ονόματα-θρύλους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Την μπαγκέτα της επιμέλειας της σειράς θα κραδαίνει ο Μάκης Μηλάτος, ενώ οι εισαγωγές όλων των βιβλίων θα υπογράφονται από γνωστούς Έλληνες μουσικόφιλους.

33⅓

Η σειρά που ξεκίνησε το 2003 έχει εκδώσει συνολικά περισσότερους από 150 τίτλους, ο κάθε ένας από τους οποίους επικεντρώνεται σε έναν δίσκο της ποπ μουσικής υπό την ευρεία έννοια. Το όνομα της σειράς κλείνει φυσικά το μάτι στις στροφές των δίσκων βινυλίου, αποτελεί φόρο τιμής από μουσικόφιλους προς μουσικόφιλους, ενώ ο κάθε τίτλος έχει διαφορετική δομή, προσαρμοσμένη στο εκάστοτε άλμπουμ. Δημοσιογραφικές αναφορές και κριτικές, μυθοπλασία, απομνημονεύματα και ανέκδοτες ιστορίες για τα συγκροτήματα, μουσικές μελέτες για τα τραγούδια του κάθε δίσκου και προσωπικές εμπειρίες του συγγραφέα, δημιουργούν ένα συνονθύλευμα πληροφοριών, απαραίτητες για κάθε μουσικόφιλο.  Οι εκδόσεις Οξύ με την επικείμενη κυκλοφορία της σειράς 33⅓ συνεχίζουν τη συνεισφορά τους στην ποπ κουλτούρα, βασικό θεμέλιο περιεχομένου από την δημιουργία τους μέχρι και σήμερα. Από την κυκλοφορία του περιοδικού Sonik, μέχρι τη βιογραφία του Moby, τον Ωκεανό του Ήχου του David Toop και την επικείμενη κυκλοφορία της βιογραφίας των Pearl Jam –η πρώτη που κυκλοφορεί στα ελληνικά-, οι εκδόσεις Οξύ αποδεικνύουν έμπρακτα πως, αν μη τι άλλο, αγαπούν την ποπ κουλτούρα και τη μουσική.